Πρόσφατα

Eurovision 2024 | Ανακοινώθηκε σε ποιον ημιτελικό θα συμμετέχει η Ελλάδα


Το απόγευμα της Τρίτης (30/01) πραγματοποιήθηκε, στο Μάλμε της Σουηδίας, η κλήρωση των δύο ημιτελικών για τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2024, ο οποίος θα φιλοξενηθεί στην εν λόγω σουηδική πόλη από τις 7 έως και τις 11 Μαΐου.

Έτσι, λοιπόν, προέκυψε ότι η Ελλάδα με τη Μαρίνα Σάττι θα διαγωνιστούν στον δεύτερο ημιτελικό, που θα γίνει στις 9 Μαΐου.

Από τις 37 χώρες που συμμετέχουν στη Εurovision 2024, προκρίνονται απευθείας στον μεγάλο τελικό πέντε χώρες, οι λεγόμενες «Big Five» (Γαλλία, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία, Ιταλία), καθώς και η διοργανώτρια Σουηδία. 

Ωστόσο, αυτές οι συνολικά έξι χώρες θα έχουν δικαίωμα ψήφου σε κάποιον εκ των δύο ημιτελικών. Ως εκ τούτου, στον πρώτο ημιτελικό (Τρίτη 7 Μαΐου) δικαίωμα ψήφου θα έχουν η Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Σουηδία, ενώ στον δεύτερο ημιτελικό (Πέμπτη 9 Μαΐου) δικαίωμα ψήφου θα έχουν η Γαλλία, η Ισπανία και η Ιταλία. Από κάθε ημιτελικό θα προκριθούν στον μεγάλο τελικό οι δέκα χώρες με την υψηλότερη βαθμολογία που θα προκύψει αποκλειστικά από την ψήφο του κοινού.

Η Ελλάδα θα εμφανιστεί στο πρώτο μισό του Β' ημιτελικού μαζί με τις Αυστρία, Μάλτα, Ελβετία, Τσεχία, Αλβανία, Δανία, Αρμενία, Ισραήλ, Εστονία, Γεωργία, Νορβηγία, Ολλανδία, Λετονία, Σαν Μαρίνο και Βέλγιο. Η ακριβής σειρά εμφάνισης θα προκύψει από τους παραγωγούς του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision 2024, με σκοπό το καλύτερο τηλεοπτικό αποτέλεσμα.

Ο ζουρνάς και ο ελληνικός στίχος, με κάποιες λέξεις στα αγγλικά, είναι από τα βασικά στοιχεία του τραγουδιού που θα ερμηνεύσει η Μαρίνα Σάττι, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εκπομπής «Super Κατερίνα». Το κομμάτι θα ανοινωθεί σε λίγες ημέρες. Φέτος, η Ελλάδα κλείνει πενήντα χρόνια συμμετοχής στον ευρωπαϊκό μουσικό διαγωνισμό, καθώς η πρώτη της παρουσία ήταν το 1974.

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη